ACV wil genieten én stunten tegen MVV in beker

VOETBAL - De kans op een bekerstunt is volgens Fred de Boer, één op tien. Maar die ene keer kan natuurlijk wel morgen zijn. Met die gedachte stuurde de ACV-trainer zijn spelers na de laatste voorbereiding op het duel tegen MVV naar huis.

Natuurlijk is de nummer 14 van de Keuken Kampioen Divisie de grote favoriet op sportpark Catawiki tegen de nummer 7 van de Derde Divisie, maar ACV is dit seizoen tot nu toe een taaie ploeg gebleken (won bovendien al twee bekerduels op weg naar het hoofdtoernooi) en heeft voor eigen publiek ook helemaal niets te verliezen.

Vuurwerk

De steun van de supporters was er voorafgaand aan de training al, toen de spelers werden onthaald met vuurwerk.

De Boer verwacht dat zijn ploeg het een stuk lastiger krijgt dan normaal om onder de druk uit te voetballen, maar hoopt in de omschakeling toch gevaarlijk te kunnen worden. "Daar hebben we de wapens voor, vind ik."

'Heel lang 0-0 en dan de winnende scoren'

"Het ideale scenario is als we het heel lang op 0-0 kunnen houden en dan uiteindelijk met 1-0 winnen. En dat ik dan die goal maak zou helemaal fantastisch zijn natuurlijk. Ik heb dit seizoen al regelmatig gescoord, dus waarom niet", aldus captain Daniël Schans.

"Het is heel simpel", besluit De Boer. "Als je als coach en als groep niet gelooft, moet je niet gaan voetballen. Dus we geloven zeker, maar ook als we het niet redden dan willen we MVV met opgeheven hoofd de hand schudden. Verliezen kan en mag, maar dan wel na een wedstrijd waarin we hebben laten zien dat we een aardig ploegje hebben."

Kaarten te koop aan kassa

Inmiddels zijn er al 700 kaarten verkocht in de voorverkoop. Ook morgen zijn die toegangsbewijzen nog gewoon te bemachtigen aan de kassa. Uiteraard moeten toeschouwers, boven de 13 jaar, wel gevaccineerd of getest zijn op corona.

ACV - MVV en ook FC Volendam - FC Emmen zijn morgenavond live te volgen op Radio Drenthe. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur. De radio-uitzending om 19.30 uur.

Bekijk ook: FC Emmen-spelers duidelijk: Beker bijzaak? Nee hoor, wij willen een ronde verder komen"

Meer over dit onderwerp:
Assen ACV bekervoetbal KNVB beker MVV Maastricht
Deel dit artikel: