Wat vind jij: Coronamaatregelen alleen voor mensen die niet gevaccineerd zijn is een brug te ver

Het Outbreak Management Team (OMT) zal in de eerste plaats het kabinet adviseren de huidige maatregelen beter uit te voeren in strijd tegen het stijgende aantal coronabesmettingen. Toch zal het OMT ook advies moeten geven over een mogelijk onderscheid in maatregelen tussen gevaccineerden en mensen die geen prik hebben gehad.

Arts-microbioloog en OMT-lid Marc Bonten zegt dat dit geen gemakkelijke opgave zal zijn. Volgens hem zijn mensen die zich niet hebben laten vaccineren over heel het land verspreid. "Hoe je dan precies voor die mensen maatregelen moet gaan opleggen, zal best een hele uitdaging zijn."

Demissionair minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, vindt dat de epidemie in toenemende mate een epidemie is geworden van niet-gevaccineerde mensen. Vorige maand zei hij nog helemaal niets te willen uitsluiten wat betreft aanvullende maatregelen. Ook niet of mogelijke maatregelen alleen voor ongevaccineerden kunnen zijn, voor doelgroepen of voor bepaalde regio's waarin het aantal ongevaccineerden het hoogst is.

Eerder werden er door het hele land al verschillende demonstraties gehouden tegen de invoering van de QR-code. Zo was er in Amsterdam een paar weken geleden een massale demonstratie.

Wat vind jij?

Moeten mensen die niet gevaccineerd zijn of willen worden, aanvullende maatregelen krijgen? Of zijn coronamaatregelen alleen voor mensen die niet gevaccineerd zijn een brug te ver?

Meer over dit onderwerp:
vaccineren Corona covid
Deel dit artikel: