Bekerstunt ACV blijft uit: MVV met 3-0 te sterk

ACV redde het niet tegen MVV. De Maastrichtse club won met 3-0
Een bekerstunt bleef uit in Assen. MVV was met 3-0 te sterk voor ACV © Bennie Boer
VOETBAL - Het is ACV niet gelukt om te stunten in de eerste ronde van de KNVB Beker. Eerstedivisionist MVV was met 3-0 te sterk voor de Derde Divisionist.
De Assenaren begonnen aardig aan de wedstrijd, maar wisten niet tot kansen te komen. Na de openingsfase namen de bezoekers uit Maastricht het initiatief. Spits Mart Remans sloeg in de zeventiende minuut voor het eerst toe. Twee minuten later was het weer raak en schoot Remans de bal opnieuw tegen de touwen.

Dreun

Een flinke dreun voor ACV, maar toch zette de thuisclub daarna aan. Zo kreeg de club vier corners achter elkaar. Dat leidde nog tot wat kansjes, maar een doelpunt zat er niet in.
Meteen na rust kregen de Limburgers opnieuw een grote kans, maar wisten die niet te verzilveren. ACV probeerde ook wat aan te dringen en kreeg nog een grote kans op de aansluitingstreffer. Qua voetbal deden de Assenaren niet onder hun voor tegenstander, MVV speelde in de tweede helft niet echt een rol van betekenis.

Remans met z'n derde

Maar een bekerstunt zat er voor ACV niet meer in. Sterker nog, in de slotminuut scoorde Remans zijn derde goal van de avond en zette daarmee de eindstand op het bord: 0-3. Op dat moment speelde ACV met een man minder. Nick Westebring was door een blessure afgehaakt.