Dick Lukkien: 'Mooi om te zien dat de wissels hun kans pakten'

VOETBAL - Eigenlijk had Dick Lukkien graag nog een paar spelers, die de laatste weken weinig aan spelen toekwamen, willen laten invallen in Volendam gisteravond. Vooral Teun Bijleveld had dat volgens de oefenmeester wel verdiend. Het kwam er niet van. "Simpelweg omdat we in de tweede helft steeds beter gingen spelen", aldus de Lukkien.

Het was voorafgaand aan het bekerduel in het vissersdorp de grote vraag: met wie zou Lukkien starten tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie? Zeker gezien het drukke programma van deze week, met drie duels in zeven dagen en met twee belangrijke competitieduels in het verschiet: vrijdag tegen VVV (thuis) en over anderhalve week opnieuw in en tegen Volendam.

De nummer 4 van de eerste divisie heeft maar één doel dit seizoen en dat doel ligt overduidelijk niet in de beker, al lieten Jari Vlak en Michael Brouwer vooraf weten dat ze absoluut wilden spelen en een ronde verder wilden komen.

Dat lukte, met vijf 'nieuwe' gezichten. Veldmate en Bernadou bleven thuis. "Zij hadden wel kunnen spelen", erkende Lukkien. Toufiqui, Luzaydio en Burnet zaten negentig minuten lang op de bank. En dus waren er kansen voor Mitch Apau, Keziah Veendorp, Joël van Kaam, Oussama El Azzouzi en Jasin-Amin Assehnoun. "Zij trainen goed, verdienden een kans en hebben die vanavond ook gepakt."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Emmen Dick Lukkien KNVB beker
Deel dit artikel: