Wat vind jij: Mijn leven is door thuiswerken leuker geworden

Na de lock down is het weer druk op de Nederlandse wegen. Files en ongelukken zorgen voor extra lange dagen. Wat dat betreft was het thuiswerken niet zo verkeerd. Of toch wel?

Als Nederland wil vasthouden aan thuiswerken om minder files te hebben, dan zijn er snel maatregelen gewenst. Zo kan reizen in de spits worden ontmoedigd of kan een recht op thuiswerken worden ingevoerd. Er is nu zo'n 10 procent minder woon-werkverkeer dan voor de pandemie, maar omdat de economie en bevolking alleen maar groeien dempt dat de files, maar voorkomt het ze niet.

Kwart werkt meer thuis

Dit staat in een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat dat donderdag verschijnt, schrijft het FD. Ongeveer een kwart van de werkenden geeft aan na Covid meer te gaan thuiswerken en te televergaderen dan voor Covid.

10 procent minder woon-werkverkeer klinkt als een grote daling, maar omdat het merendeel van deze werknemers met het openbaar vervoer reist, zal het aantal kilometers in de auto in totaal slechts met 1,1 procent tot 3,6 procent afnemen, becijfert het KiM. De effecten zijn het grootst in de ochtend aangezien er dan meer woon-werkverkeer is.

Wat vind jij?

Is jouw leven door thuiswerken leuker geworden. Of ga je liever elke dag naar je baas toe en neem je de files op de koop toe?

Meer over dit onderwerp:
economie stelling thuiswerken wat vind jij
Deel dit artikel: