Opnieuw incident tussen passagiers en buschauffeur lijn Emmen-Ter Apel

busstation Emmen
Politie bij het incident bij de bus in Emmen © Persbureau Drenthe
Op het station in Emmen heeft gisteravond opnieuw een incident plaatsgevonden tussen een groep passagiers en een buschauffeur op de lijn Emmen-Ter Apel. Volgens de politie was er sprake van een klein incident met 'wat duw- en trekwerk' tussen een groep passagiers en de chauffeur.
Uit voorzorg was veel politie aanwezig. Niemand is aangehouden en bij de politie is ook nog geen aangifte gedaan van mishandeling of zware mishandeling.

Andere versie

Erwin Kuiper van FNV Streekvervoer geeft aan dat hij de chauffeur gisteravond zelf heeft gesproken. "Hij vertelde dat een groep passagiers achterin de bus ging zitten en niet wilde betalen. Daarna ging de groep naar voren, sleepte hem uit de bus en sloeg op hem in", zegt Kuiper. Een collega van de chauffeur trof hem volgens Kuiper in de kantine aan met gescheurde kleren en pijn op de borst, de rug en het hoofd. De chauffeur, die de Nederlandse taal niet goed machtig is, zei gisteravond dat hij vandaag aangifte zou gaan doen van mishandeling.
De chauffeur heeft volgens Kuiper zijn dienst gestaakt na het incident. Om de rust terug te laten keren is de bus met passagiers onder politiebegeleiding naar Ter Apel gereden.

Nogmaals roep om beveiligers

FNV Streekvervoer herhaalt een oproep om beveiligers in te zetten op lijnen waar een hoog risico is op geweldsincidenten.
Qbuzz was niet bereikbaar voor een reactie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.