Betaald voetbalclubs lijken unaniem: 'Uitstellen, want voetbal speel je voor supporters'

Een lege tribune bij FC Emmen
Het schrikbeeld van de komende weken: lege tribunes © ANP
VOETBAL - Ronald Lubbers, bestuursvoorzitter van FC Emmen, liet gisteren al weten welke voorkeur zijn club morgen zal doorgeven aan de KNVB. Die voorkeur, uitstellen van de komende wedstrijden (in het geval van FC Emmen zijn dat er drie), lijkt gedeeld te worden door het leeuwendeel van de betaald voetbalclubs.
Een rondgang van het Algemeen Dagblad maakte dat meer dan duidelijk.
Het feit dat het kabinet wederom het publiek weert uit de stadions, om de coronaproblematiek te lijf te gaan, is volgens zo'n beetje alle clubs onverteerbaar. PSV, Sparta, Feyenoord, Go Ahead Eagles, Willem II, NAC en Helmond Sport delen de mening die ook FC Emmen heeft: 'Voetbal speel je voor de supporters!'

Hoop

Toch is er bij de clubs nog steeds hoop dat de voorgenomen maatregelen alsnog van tafel worden geveegd tijdens het debat in de Tweede Kamer (dinsdag). Als dat niet gebeurd, dan willen de clubs wachten tot er wel weer fans in het stadion mogen.
Natuurlijk is en blijft het een lastige keuze, zoals Lubbers gisteren ook al aangaf. Want hoe staat het land er over drie weken voor, wat gaat er gebeuren met de transferwindow én wat doet uitstel met de fysieke gesteldheid van de spelers?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.