Moordzaak uit 2008 heropend: tweetal vast voor moord op vrouw uit De Blesse

211115_moordonderzoek_ida_klijnstra
Twee agenten doen onderzoek bij een woning na de moord op Ida Klijnstra © GPTV
De politie heeft twee verdachten aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij de dood van de Friese Ida Klijnstra in 2008. De verdachten zijn een 39-jarige man uit Heerenveen en een 34-jarige man uit Wolvega.
De 52-jarige Klijnstra werd op 23 juni van dat jaar door haar familie dood gevonden in haar woning in het Friese dorp De Blesse, niet ver van de grens met Drenthe vandaan. Ze was door een misdrijf om het leven gekomen.
De 39-jarige Heerenvener was in 2009 al eens aangehouden als verdachte in de zaak, maar door gebrek aan bewijs leverde dat verder niets op. Hij is op 26 oktober dit jaar opnieuw aangehouden nadat hij zelf bij de politie was langsgegaan om een verklaring over het voorval af te leggen. Naar aanleiding van die verklaring stelde de politie een nieuw onderzoek in, waarna op 9 november ook de man uit Wolvega werd aangehouden. De twee zitten voorlopig vast.

'Man uit Franeker heeft moord gepleegd'

Er was in 2008 ook een 50-jarige man uit Franeker in beeld als verdachte voor de moord op Klijnstra. De politie wilde hem enkele dagen na de moord aanhouden, maar de man pleegde zelfmoord voordat de politie zijn woning kon binnendringen. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat hij de moord gepleegd heeft.
In 2013 werd het onderzoek naar de moord op Klijnstra heropend. Toen werd ook een verdachte aangehouden, maar die werd vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs. Het onderzoek uit 2013 leverde volgens de politie destijds verder niets op.
Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.