Bos wil in Zwartemeer nummer één op rechteropbouw worden

HANDBAL - Met vier uit vier waaronder de 36-34 viel Sander Bos (19) in het oranje-zwart van Hurry-Up tegen Bevo goed in. Hij liet zich op de rechterhoek zien, maar wil over een aantal jaar op de opbouw belangrijk zijn voor de Zwartemeerders.

Het lobje van Bos was het mooist, maar de vierde en laatste van de linkspoot zorgde voor opluchting bij Hurry-Up. De jeugdinternational had een knap aandeel in de 38-35 overwinning van de Zwartemeerders op concurrent Bevo.

"Ze staan nu drie punten onder ons. Dit was een vierpuntenwedstrijd", is de korte analyse van Bos. "Op verdedigend vlak moet er nog een stap bij. Ook bij mij."

In het krachthonk

De rechterhoekspeler van Hurry-Up is kritisch. Bos maakt onderdeel uit van het ambitieuze plan van de oranje-zwarten om tieners naar voren te schuiven. "Uiteindelijk wil ik naar de rechteropbouw, maar daar heb ik nu het fysiek niet voor."

Drie keer in de week is Bos in het krachthonk te vinden. "Voor nu ben ik blij met iedere speelminuut die ik van Joop (Fiege, red.) krijg. Waar dan ook. Ik hoop er spieren bij te kweken zodat ik een vaste waarde op de rechteropbouw word."

Youri Braker

"Bij Hurry-Up proberen ze de jonge jongens erbij te betrekken. Vanavond zit Youri Braker, iemand van het tweede, op de bank", legt Bos uit. Morgen staat het talent weer op de vloer in de tweede divisie bij de opleidingsploeg. Daar op de rechteropbouw. "Ik ben heel gemotiveerd mijn doel te bereiken."

Meer over dit onderwerp:
Handbal Hurry-Up BENE-League Zwartemeer Sander Bos
Deel dit artikel: