Eerste nederlaag voor VAKO, Freddy Frikandel leeft zich uit bij Tynaarlo en Erica'86 incasseert 45e tegentreffer

VOETBAL - De overstap maken naar de zaterdag en dan zo snel mogelijk promoveren en opklimmen tot minimaal de derde klasse. Dat is het plan van VAKO uit Vries, maar na zes duels is de voortvarende start (3 duels en 9 punten) in de 5e klasse D al teniet gedaan.

Er volgden gelijke spelen tegen FC Assen en Groninger Boys én gistermiddag leed de Drentse club de eerste nederlaag van het seizoen. In Vries bleek Haren met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Cor Meijer.

Via Stephan Wijma kwamen de gasten vlak voor rust op voorsprong en die werd zo'n kwartier na de thee verdubbeld door Martijn Wijsbeek. Tim van Huffelen bepaalde de eindstand, uit een penalty, op 1-2.

Door de nederlaag heeft VAKO nu 11 punten uit 6 duels. Koploper is VVK met 14 uit 6, gevolgd door Westerkwartier (13 uit 6), Haren (13 uit 6) en FC Assen (13 uit 7).

Tynaarlo meets Freddy Frikandel

In deze 5e klasse D wacht Tynaarlo na zeven wedstrijden nog steeds op de eerste overwinning. Door de 2-6 nederlaag tegen Groninger Boys staat de teller voor de Drentse club nog steeds op 1. Grote man bij de gasten was zonder twijfel Freddy de Grooth, beter bekend als 'Freddy Frikandel'. De 38-jarige cultheld uit het noordelijke amateurvoetbal maakte er vier. In totaal scoorde de oud-speler van onder meer PKC en Pelikaan S. al 538 goals in het amateurvoetbal.

5F: Dozijn tegengoals voor Erica'86

In de vijfde klasse F werd gisteren de hoogste uitslag behaald op het veld van Meeden, waar het arme Erica'86 als kanonnenvoer diende. De teller stokte bij 12-0. Jay van Wierden en Dennis Nagel scoorden beide drie keer voor de thuisclub.

Na zeven duels heeft Erica'86 nog geen enkel punt behaald en scoorde de formatie van trainer Puck Horstman slechts 5 keer. Het aantal tegendoelpunten staat inmiddels al op 45!

Kijk nu online: Aflevering 12 van Onze Club met 21 treffers in vier samenvattingen

In deze klasse leed NWVV een dure nederlaag in de strijd om de eerste periodetitel bij SETA. Lees hier meer over dat duel.

5G: Alcides redt het niet tegen de koploper, MSC blijft in het spoor

In de 5e klasse G redde Alcides het net niet tegen koploper Steenwijker Boys. Het werd 3-2 voor de thuisclub, dat door die zege 16 punten uit 7 duels heeft.

Achtervolger MSC deed wat het doen moest, namelijk winnen op eigen veld van sv Ens: het werd 6-2. Soufiane El Kadouri (2), Jesse Bakker (2), Rick Joustra en Jort Veeloo zorgden voor de treffers van de Meppeler Sport Club. MSC heeft één punt minder dan Steenwijker Boys, terwijl Steenwijk er op plek 3 nog beter voor staat met 13 punten uit 5 duels.

Meer over dit onderwerp:
voetbal Onze Club VAKO amateurvoetbal Erica'86
Deel dit artikel: