Schoonebeek rekent af met taai Wijster

VOETBAL - Schoonebeek blijft ook na vandaag koploper in de 4e klasse D. In eigen huis werd Wijster met 4-2 verslagen.

Doordat Sleen met 2-1 van Buinen won, blijven Schoonebeek en Sleen bovenaan, met 17 punten, alleen heeft de ploeg uit Nieuw-Schoonebeek een wedstrijd minder gespeeld, 7 om 8.

Diagonaal

De eerste kansen in de wedstrijd waren voor de thuisclub, maar Wijster nam, na 19 minuten, de leiding. Bart Tjarks schoot de 0-1 diagonaal langs doelman Martin Berens. Schoonebeek verhoogde druk, kreeg kansen en kwam in de 25ste minuut weer langszij. De 1-1 leek een kopie van de 0-1. Dit keer schoot Nick Huser de bal diagonaal binnen. De ploeg van trainer Jorden Abel rook bloed en scoorde voor rust nog twee keer. Leon Steffens en aanvoerder Jan Willem Wubkes bepaalden de ruststand op 3-1.

"Dat je dat op dit niveau moet doen"

Na rust veranderde het beeld van de wedstrijd aanvankelijk niet. Schoonbeek was de beter voetballende ploeg, maar kreeg wat minder kansen dan voor rust. Na een uur spelen kwam Wijster op 3-2. Schoonbeek dacht dat de gasten de bal, na een blessure van een Schoonbeek-speler buiten de lijnen zou spelen, maar Wijster voetbalde door en Milan Jelsma lepelde de aansluitingstreffer binnen.

Na afloop kon Abel nog maar nauwelijks geloven wat hij had gezien. "De jongens van Wijster zeiden; 'we schoppen de bal eruit'. Mijn jongens stoppen met voetballen. Wijster gaat vervolgens gewoon door en tikken de bal over de keeper. Dat je dat op dit niveau moet doen snap ik niet", laat de Schoonebeek trainer verbouwereerd weten.

In een spannende slotfase kregen beide ploegen nog een paar kansen. In blessuretijd maakte invaller Remco Huser aan alle onzekerheid een einde door uit een corner de 4-2 binnen te koppen. Daardoor blijft Schoonebeek koploper in 4D.

Bekijk nu online: Aflevering 12 van Onze Club met 21 treffers in vier samenvattingen

Deel dit artikel: