Vivianne Miedema genomineerd voor wereldvoetbalster van het jaar

Wereldvoetbalbond FIFA heeft Vivianne Miedema uit Hoogeveen genomineerd voor de ereprijs van wereldvoetbalster van het jaar. In totaal maken dertien speelsters kans op die prijs. Miedema voetbalt op dit moment bij Arsenal.

Andere genomineerden zijn onder andere de Engelse Lucy Bronze (Manchester City), de Spaanse Jennifer Hermoso (FC Barcelona) en de Noorse Caroline Graham Hansen (FC Barcelona). Lieke Martens (FC Barcelona), die door de Italiaanse sportkrant Tuttosport nog uitgeroepen tot beste voetbalster van Europa, ontbreekt op de lijst met genomineerden.

De 25-jarige Miedema was deze zomer met tien goals topscorer van het olympisch voetbaltoernooi. De Oranjevrouwen kwamen tot de kwartfinale. In de FA Women's Super League eindigde de spits met Arsenal als derde en op de topscorerslijst werd ze met achttien doelpunten tweede.

Sarina Wiegman, de voormalig bondscoach van de voetbalsters van Oranje, staat op de nominatielijst van trainer van het jaar van een vrouwenelftal. De prijzen worden op 17 januari online bekendgemaakt tijdens de The Best FIFA Football Awards-show.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
voetbal sport hoogeveen Vivianne Miedema
Deel dit artikel: