FC Emmen-kersttrui scoren in het centrum van Emmen, dat kan straks!

Wie voor de Kerst nog een kek FC Emmen-truitje wil scoren, kan straks terecht in het Emmer centrum. Daar opent de provinciale voetbaltrots aanstaande vrijdag namelijk een heuse pop-up store.

Gijs van den Heuvel en Daan van Klinken zijn op dinsdagmiddag druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Zo moet er nog een paspop worden aangekleed en vlaggen worden opgehangen.

"We hebben nog genoeg te doen", vertelt Van Klinken. Zijn collega vult hem aan terwijl er even wordt gepauzeerd met het ophangen van de vlaggen: "Wij zijn druk bezig met het leggen van de laatste hand. Zelf staan we straks niet in de winkel, maar vrijwilligers van onze mooie club houden de boel draaiende en zullen klanten van dienst zijn."

Op het verlanglijstje

De winkel popt dan wel opeens op, het blijkt in werkelijkheid al langer op het verlanglijstje te staan van de Drentse club. Dat vertelt Marketing en Communicatie-manager Marc Timmer: "Het was een langgekoesterde wens van ons. Gijs heeft het nu op kunnen zetten."

De pop-up store is namelijk onderdeel van een stageopdracht van Van den Heuvel. Met behulp van de club en een hoop vrijwilligers is het gerealiseerd. De winkel aan de Dalipassage is daarbij ter beschikking gesteld door businesspartner van de club, Peter van Dijk.

Voor iedere fan wat wils

In de pop-up store zullen allerhande fanartikelen van de club te vinden zijn, zoals broodtrommels, puzzels, officiële wedstrijdshirts en de gloednieuwe FC Emmen-kersttrui. De echte creatieveling kan aan de slag met het bouwen van een mini-versie van stadion De Oude Meerdijk.

De opening is dus op Black Friday om 13:00 uur. Radio Drenthe zal diezelfde middag een bezoek brengen aan het FC Emmen-winkeltje dat vervolgens ruim een maand te bezoeken zal zijn." Tot wanneer precies, weet van den Heuvel wel te vertellen: "Tot en met 30 december zijn we geopend."

Deel dit artikel: