7 wietplantages opgerold in Hoogeveen: anonieme tips doorslaggevend

Hennep Plant Wiet
Een hennep plant © Pixabay.com
De politie heeft sinds juni zeven hennepkwekerijen opgerold in Hoogeveen en de omliggende dorpen. Ook zijn er meerdere verdachten aangehouden tijdens het onderzoek.
Om welke plekken het precies gaat kan politie nog niet vertellen. "Dat heeft er mee te maken dat een aantal zaken nog in onderzoek is. Wij zien nog geen meerwaarde om het nader toe te lichten", laat een woordvoerder van de politie Hoogeveen weten.

Anonieme tips

Het is nog niet duidelijk of er meerdere panden zijn gesloten na ontruiming. De politie kwam de kwekerijen op het spoor met behulp van anonieme tips. Die kwamen binnen via het platform Meld Misdaad Anoniem.
"In het merendeel van de gevallen zijn die doorslaggevend geweest", legt de woordvoerder uit. "Vaak hebben wij wel vermoedens bij bepaalde adressen en de tips kunnen net dat extra zetje geven. Daarom konden we nu meer stappen ondernemen."
Volgens de politie was het grootste gedeelte van de kwekerijen brandgevaarlijk. "Dat komt vanwege geknoei met elektriciteit en dergelijke", aldus de woordvoerder.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.