Drenten doen bovengemiddeld veel vrijwilligerswerk, De Wolden 'kampioen'

Drenten doen bovengemiddeld veel vrijwilligerswerk. Dat blijkt uit de meest recente cijfers uit de Gezondheidsmonitor, een onderzoek van de GGD'en, het RIVM en het CBS.

Uit het onderzoek blijkt dat 28,9 procent van de volwassen Drenten vorig jaar vrijwilligerswerk deed. Dat ligt boven het landelijk gemiddelde van 25,4 procent.

Percentage volwassenen dat in 2020 vrijwilligerswerk deed

Over het algemeen doen meer mannen dan vrouwen vrijwilligerswerk. In Drenthe deed 30,8 procent van de mannen dat vorig jaar, tegenover 26,9 procent van de vrouwen. Landelijk liggen die getallen lager: 26,6 van de Nederlandse mannen doen vrijwilligerswerk, tegenover 24,3 van de Nederlandse vrouwen.

De Wolden

In Drenthe is gemeente De Wolden 'kampioen vrijwilligerswerk'. Uit het onderzoek blijkt dat 38,8 van de volwassenen daar vorig jaar vrijwilligerswerk deed. Dat cijfer lag in de gemeente Emmen het laagst met 24,6 procent. Net iets onder het landelijke gemiddelde.

Kijk hier welk percentage van de mensen in jouw gemeente vrijwilligerswerk doet:

Percentage van de Drentse volwassen dat vorig jaar vrijwilligerswerk deed

Overigens is gemeente De Wolden met 38,8 procent niet de koploper van Nederland. Vooral op de Waddeneilanden ligt het percentage nog hoger. Vlieland is de absolute koploper met 44,9 procent. Daar doet dus bijna de helft van de volwassenen vrijwilligerswerk. Ook Schiermonnikoog scoort met 43,3 procent hoog.

Ook de Twentse gemeente Tubbergen (42,5 procent) en Urk (41,8 procent) scoren hoog.

In de gemeente Kerkrade (16,3 procent), in Almere (16,7 procent) en in Diemen (17,2 procent) ligt het percentage inwoners dat vrijwilligerswerk doet het laagst.

Meer over dit onderwerp:
De Wolden Vrijwilligerswerk
Deel dit artikel: