Drentse gebouwen kleuren oranje in campagne tegen geweld tegen vrouwen

Over de hele wereld worden vandaag allerlei gebouwen en objecten in oranje licht gezet. Dat gebeurt in het kader van de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Ook in Drenthe worden veel gebouwen verlicht.

Dat gebeurt onder meer bij gemeentehuizen en het provinciehuis, maar ook bij het Drents Museum, het Atlas Theater, het stadion van FC Emmen en op verschillende plekken in Meppel. Het pand van RTV Drenthe kleurt vanavond ook oranje.

Gedurende de campagne, die tot 10 december loopt, zijn er tal van acties waarbij aandacht wordt gevraagd voor het probleem van geweld tegen vrouwen. De kleur oranje staat voor een nieuwe dageraad, een nieuwe dag waarop er geen geweld meer is tegen vrouwen. Thema deze keer is preventie, waarbij wordt benadrukt dat niet alleen vrouwen en meisjes, maar juist ook mannen en jongens betrokken moeten worden.

Het is dit jaar voor het eerst dat alle Nederlandse provincies meedoen aan de campagne. De coördinerende organisatie schat dat er meer dan tweehonderd gemeenten deelnemen. Bovendien haken veel Nederlandse ambassades aan. In totaal doen ruim honderd landen mee aan de campagne.

Meer over dit onderwerp:
Orange the World Atlas Theater provinciehuis
Deel dit artikel: