Geëvacueerde vluchtelingen asielboot Meppel voorlopig opgevangen in Kruiskerk

De kleine honderd vluchtelingen die worden opgevangen op een boot in Meppel, zijn vanmiddag geëvacueerd vanwege een brand op de boot.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe gaat het om een kleine brand die in een keuken woedde en snel geblust kon worden, maar de rookontwikkeling is groot.

GRIP1

Uit voorzorg zijn alle vluchtelingen van de asielboot gehaald. Eén aanwezige op de boot is nagekeken door ambulancepersoneel. De vluchtelingen worden voorlopig opgevangen in de Kruiskerk in Meppel. Er is een zogenoemde GRIP1 afgekondigd omdat er voor de vluchtelingen mogelijk een andere opvanglocatie gezocht moet worden.

(artikel gaat verder onder de foto)

De brandweer is vanwege de rook bezig met het ventileren van de boot. Een gespecialiseerd bedrijf onderzoekt bovendien of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De verwachting is dat de vluchtelingen in de loop van de avond weer terug kunnen naar de boot.

"Er is een 'go' gegeven vanuit het bedrijf dat de rookmetingen deed", zegt locoburgemeester Henk ten Hulscher. Hij is blij met de hulp die vanuit de Kruiskerk is geboden. "Er is eten en drinken geregeld en zelfs een gebedsruimte. De sfeer was goed en rustig."

Opvang tot 1 april open

Sinds half november vangt de gemeente Meppel vluchtelingen op op een boot aan de Paradijsweg. Deze noodopvang blijft tot uiterlijk 1 april open.

Lees ook:

Deel dit artikel: