ZZVV herpakt zich na mislopen periodetitel

Een fraai plaatje uit Zuidwolde
Zuidwolde was op eigen veld een maatje te groot voor SC Lutten © RTV Drenthe
VOETBAL - Een week na het mislopen van de eerste periodetitel herstelde ZZVV zich op eigen veld van die teleurstellende middag bij FC Klazienaveen. Tegen SC Lutten werd het 4-1 voor de geel-zwarten, die daarmee koploper Nieuwleusen in het spoor blijven.
Het verschil tussen de nummers 1 en 2 van de 3e klasse D is twee punten. Nieuwleusen staat na de 5-1 zege van vanmiddag op Hollandscheveld, op 24 punten uit 9 duels. ZZVV heeft 22 uit 9. Nummer 3, SC Lutten, volgt op gepaste afstand met 17 uit 9.
ZZVV was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij tegen SC Lutten, dat zich beperkte tot tegenhouden en het spelen van de lange bal. Toch duurde het lang voordat de thuisclub op voorsprong kwam. In de 40e minuut kopte Paul Bos raakt uit een vrije bal na een overtreding op vleugelverdediger Jarno van den Boomen. Van den Boomen verliet met vermoedelijk een sleutelbeenbreuk het veld. Vijf minuten later verdubbelde Janou van Veen de score. De aanvaller bleef uiterst koel oog in oog met Lutten-doelman Lars Mulder toen hij fraai werd weggestuurd door ZZVV-captain Max Bosscher.
Na rust vergat ZZVV het duel snel te beslissen en twintig voor tijd leek de thuisclub daar de tol voor te betalen, maar de 2-1 van Frank Altena werd dankzij de standvastigheid van assistent-scheidsrechter Arend Broek alsnog afgekeurd. Amper twee minuten later viel de beslissing toen Van Veen in de korte hoek raak schoot: 3-0.
In de slotfase wist Lutten toch nog de eretreffer te maken en kwam Frank Altena toch nog op het scoreformulier, maar het slotakkoord was voor de thuisclub. Tom Leerdam schoot de 4-1 tegen de touwen.