De Weide krijgt te weinig tegen winnend LTC

De aanvoerders van De Weide en LTC tossen
De aanvoerders van De Weide en LTC tossen © RTV Drenthe
VOETBAL - De Weide blijft in degradatiezorgen na de 1-3 nederlaag tegen LTC. In een gelijkwaardige wedstrijd had de ploeg van trainer Marcel Smid wel een gelijkspel verdiend, maar de Assenaren waren scherper in de zestien.
Door de nederlaag blijft de ploeg uit Hoogeveen een na laatste met 6 punten uit 8 wedstrijden. LTC blijft derde. Het heeft net als nummer twee DZOH 19 punten, alleen hebben de Emmenaren twee wedstrijden minder gespeeld. Gorecht blijft koploper.

Ronkes mist 'niet te missen' kans

De beginfase was voor LTC. Mark Regtop raakte, na vijf minuten spelen, de lat en ook Imre de Jonge miste een goede kans. De Weide kwam na een kwartier beter in de wedstrijd en leek na 18 minuten spelen op voorsprong te komen. Jasper Strijker gaf Milan Ronkes een niet te missen kans, maar de spits faalde door voor een leeg doel te missen.
Acht minuten later was het wel raak. Tim Mulder schoot de 1-0, vanaf ruim 16 meter, binnen. Doelman Jelle van der Veen zag het verdekte schot te laat en was kansloos. Vlak voor rust miste Mulder net het doel en zochten beide ploegen, halverwege, met een 1-0 stand de kleedkamer op.

LTC draait de wedstrijd

Na rust was Mitchell Luchtenberg dichtbij de 2-0, maar zijn kopbal belandde boven op de lat. Na ruim 65 minuten spelen kwam LTC, uit het niets, langszij. De 1-1 van Marc Heerings leek houdbaar, maar doelman Renzo Hemmes kon de tegentreffer niet voorkomen. Vlak voor de gelijkmaker was er een opstootje, waarbij LTC verdediger Sergio Danhof een duw uitdeelde.
Uit een vrije bal van Denyal Dzemidzic kon, met nog een kwartier te spelen, Richard Mulder ongehinderd de 1-2 binnen koppen. Mulder stond helemaal vrij op zo'n 6 meter van het doel.

Afkoelingsperiode

Ruim acht minuten voor het einde van de wedstrijd lastte scheidsrechter Rozema een afkoelingsperiode van zeven minuten in. Er ontstond wederom een opstootje na een duw van Luchtenberg. Na het eerste opstootje vond Rozema het wel even genoeg. Na de korte onderbreking ging De Weide op zoek naar de gelijkmaker, maar uit een counter maakte invaller Xander Eisses aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 binnen te schieten, waardoor De Weide met lege handen achter bleef.