Hoogeveen lijdt eerste nederlaag en is meteen koppositie kwijt

Hoogeveen - TOGB
Hoogeveen verloor voor het eerst dit seizoen © VV Hoogeveen
VOETBAL - Hoogeveen heeft voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden in de Hoofdklasse A. In eigen huis was TOGB met 2-3 te sterk voor de ploeg van trainer Nico Haak.
Door de nederlaag passeert Be Quick 1887, dat vanmiddag met 2-0 won van TAC'90, Hoogeveen op de ranglijst. De ploeg uit Haren heeft een punt meer, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld.
Hoogeveen, dat vanwege corona en een weekend vrij twee weken niet in actie was gekomen, begon slecht aan de wedstrijd. Binnen vier minuten keek de ploeg tegen een 0-1 achterstand aan, door een treffer van aanvoerder Bas Maurits. Daarnaast mocht de ploeg van Haak van geluk spreken dat scheidsrechter Palts geen strafschop aan de gasten uit Berkel en Rodenrijs gaf.
De 1-1 van Finn van Kommer kwam na twaalf minuten spelen uit de lucht vallen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijkmaker. Doelman Stan Meekhof kreeg een schot niet onder controle, waarna Sitor Sla de 1-2 kon binnentikken.

Nauwelijks kansen

Jim Veltmaat bracht met een omhaal bijna de 2-2 op het scorebord, maar zijn poging ging net naast, zodat beide ploegen met een 1-2 tussenstand gingen rusten.
In de tweede helft kwamen de gasten binnen het uur op 1-3. Maurits scoorde zijn tweede van de middag. Hoogeveen kwam nauwelijks tot kansen, tot drie minuten voor tijd. Levon van Dijk scoorde de 2-3. De thuisploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker. Joost Screever kreeg in blessuretijd nog een goede kans, maar zijn poging ging net langs de verkeerde kant van de paal.