KNVB legt amateurvoetbal (deels) stil na aangescherpte coronamaatregelen

VOETBAL - De KNVB legt de amateurvoetbalcompetities met ingang van komend weekend deels stil. Dat heeft de voetbalbond vandaag besloten, nadat het kabinet afgelopen vrijdag mededeelde dat trainen na 17.00 uur sinds gisteren niet meer is toegestaan door de aangescherpte coronamaatregelen.

De KNVB heeft het besluit voorlopig alleen voor komend weekend vastgesteld en niet direct voor meerdere weken. Dat heeft ermee te maken dat woensdag in de Tweede Kamer wordt besproken of de trainingstijden alsnog kunnen worden verruimd tot 20.00 uur. Daarnaast wacht de KNVB op het medische advies dat is opgevraagd bij het Voetbal Medisch Centrum over het spelen van wedstrijden zonder normaal te kunnen trainen. Dat wordt nu bekeken per leeftijdscategorie.

A-categorie niet, B-categorie wel

Overigens wordt er bij het schrappen van amateurvoetbalwedstrijden onderscheid gemaakt tussen prestatieve (A-categorie) en recreatieve (B-categorie) elftallen. In de A-categorie is komend weekend lang niet overal een regulier competitieprogramma, waardoor de KNVB heeft besloten de complete A-categotie niet te laten voetballen. Er kunnen wel inhaalwedstrijden worden gepland om het aantal gespeelde wedstrijden recht te trekken.

Er is wel een regulier competitieprogramma in de B-categorie. Teams die niet willen voetballen, kunnen op coulance en medewerking van de KNVB rekenen.

Meer over dit onderwerp:
KNVB Amateurvoetbal coronamaatregelen
Deel dit artikel: