FC Emmen krijgt zege cadeau: hattrick Assehnoun

Jasin Assehnoun opende de score voor FC Emmen tegen Almere City FC
Jasin Assehnoun werd de grote man bij FC Emmen met drie goals © Lute Kiers
VOETBAL - Na de overwinningen van FC Volendam en Excelsior afgelopen vrijdag, moest FC Emmen tegen Almere City FC in de achtervolging om niet te ver achterop te raken bij de nummers 1 en 2 van de Keuken Kampioen Divisie. Dat lukte. Zonder al te veel inspanningen won de ploeg van trainer Dick Lukkien met 3-0. Grote man was Jasin-Amin Assehnoun. De Finse flankspeler mocht de wedstrijdbal houden. Hij maakte namelijk alle goals en brengt zijn seizoentotaal op 4 treffers.
Door de zege heeft Emmen nu 33 punten uit 17 duels. Koploper FC Volendam heeft er 38 en nummer 2 Excelsior staat na zeventien wedstrijden op 35 punten.

'Orange the World'

De Oude Meerdijk was in het oranje gehuld. De Drentse club steunde hiermee de internationale campagne 'Orange The World'. Die campagne is bedacht om op te komen tegen geweld tegen vrouwen. Onder meer de hoekvlaggen werden voorzien van oranje vlaggen en captain Jeroen Veldmate speelde met een oranje aanvoerdersband.

Cadeautjes

FC Emmen hoefde zich, in tegenstelling tot vorige week in Wijdewormer tegen Jong AZ, nauwelijks in te spannen om tot een doelpunt te komen. Almere City FC schonk de Drentse club er twee en dat binnen twintig minuten. Jasin-Amin Assehnoun mocht de cadeautjes uitpakken en verzilveren.
Bij de eerste treffer van de Finse flankenflitser gaf Almere-speler Thomas Poll een ongelukkige assist en bij de tweede Emmen-goal leverde Faris Hammouti de bal zomaar in bij Hilterman. Doelman Agil Etemadi kon de inzet van de spits nog keren, maar was kansloos op de rebound van Assehnoun.
Toch was het eerste gevaar in het duel tussen de nummers 4 en 18 van de Keuken Kampioen Divisie voor de bezoekers. Sterker nog, na drie minuten dacht Jonas Arweiler de gasten naar 0-1 te schieten. Hij deed dat echter in buitenspelpositie. Tenminste, zo oordeelde assistent-scheidsrechter Ribbink.

Enige hoogtepuntje na rust

Het spel was voor rust pover en dat veranderde na rust niet. Almere City FC was niet bij machte om Emmen pijn te doen en eigenlijk was het aan de thuisploeg om er nog iets van te maken. Dat bleef uit, al was de derde treffer van Assehnoun nog wel een mooi moment.
De nummer 11 van Emmen kreeg de bal van Jeredy Hilterman, kwam van buiten naar binnen en haalde vanaf zo'n 18 meter fraai uit: 3-0. Dat deed hij in de 52e minuut. Daarna was het wachten op het laatste fluitsignaal, maar dat liet nog 40 minuten op zich wachten.