Tom Hendrikse in blakende vorm naar EK Cross: 'Maar een doelstelling? Ik zou het niet weten'

Tom Hendrikse uit Assen mag zich opmaken voor het Europees Kampioenschap cross in het Ierse Dublin. Dat hij zich voor het eindtoernooi wist te plaatsen is een beloning voor zijn sterke optreden tijdens het NK Cross van zondag in Tilburg. De 23-jarige Hendrikse eindigde verrassend tweede tijdens die Warandeloop over 10.000 meter.

"Ik wist wel dat ik goed in vorm was, maar dat ik mee kon doen voor de winst had ik zelf ook niet verwacht toen ik zondagochtend wakker werd", blikt de Assenaar terug op zijn prestatie.

Grote namen

Tijdens de Warandeloop, een parcours dat door het bos voert en waarbij deelnemers onder meer over boomstammen moeten springen en door plassen moeten rennen, lette de jury sterk op het deelnemersveld met het oog op het EK Cross. "En aan de hand daarvan maken ze een selectie bekend", weet hij.

Hendrikse zat twee keer eerder bij een EK-selectie, al ging het toen om de junioren. Tijdens het EK Cross op 12 december in Dublin mag hij zich voor het eerst op hoog niveau meten met grote namen.

Dat de Assenaar daar actief zal zijn, beseft hij zelf nog amper. "Ik moet het bijvoorbeeld nog met mijn trainer hebben over een doelstelling", lacht hij. "De besten van Europa doen mee, dus wat is reëel? Finishen in de top dertig, top veertig of top vijftig? Ik zou het echt nog niet weten."

Vorm vasthouden

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het EK Cross, traint Hendrikse deze week gewoon op een normale wijze door, zodat hij zijn goede vorm kan vasthouden, laat hij weten. "Vanaf volgende week woensdag begint het avontuur langzaam maar zeker. Ik heb er zin in", besluit Hendrikse enthousiast.

Hij reist samen met nog twaalf Nederlandse atleten af naar Ierland.

Meer over dit onderwerp:
Tom Hendrikse EK Cross
Deel dit artikel: