Jari Groenhart grossiert in medailles bij rentree op NK

ZWEMMEN - Jari Groenhart (21) uit Assen heeft bij z'n rentree op het Nederlands kampioenschap kortebaanzwemmen in Den Haag vier medailles gewonnen. Groenhart zette twee jaar geleden een punt achter z'n carrière omdat hij geen motivatie meer kon vinden. Afgelopen zomer pakte hij de draad weer op.

"Ik heb genoten", reageert Groenhart meteen na afloop. "Ik heb iedereen weer gesproken en nadat ik pas weer een half jaar aan het trainen ben vind ik dat ik wel goed gezwommen heb."

Het toernooi in Den Haag begon voor de 21-jarige Assenaar al meteen goed. Op vrijdag won hij met een tijd van 53.89 seconden brons op de 100 meter rugslag. "Dat was meteen een persoonlijk record. Dus dat was wel een fijne start", blikt Groenhart terug. De overwinning ging naar Ensger Kotterink (53.36) en Austin Namesnik pakte met 53.66 het zilver.

Goud op 200 meter wisselslag

Later op de dag was er ook goud voor Groenhart. Op de 200 meter wisselslag pakte hij met 2.00.72 de Nederlandse titel. Zilver was er voor Thomas Jansen in 2.00.96 en het brons ging met 2.01.14 naar Ensger Kotterink. "Dat was zo'n overweldigend gevoel weer", vertelt de Assenaar die tegenwoordig bij de plaatselijke club in Drachten DZ&PC traint.

400 meter wisselslag

Gisteren won Groenhart zilver op de 400 meter wisselslag. Met 4.18.59 tikte hij bijna vijf seconde na Thomas Jansen (4.13.64) aan.

"Dat is echt een zware afstand. Dan merk je dat je conditioneel nog wat achterstand hebt omdat ik er twee jaar uit ben geweest", licht Groenhart toe.

200 meter rugslag

Vandaag sloot hij z'n toernooi af met brons op de 200 meter rugslag. Met 1.58.32 moest hij Thomas Jansen (1.56.38) en Dennis Kamps (1.57.30) voor zich dulden.

"Op deze afstand had ik ook graag wat harder gezwommen. Maar de tank was leeg. Ik heb best veel afstanden gezwommen. Ik heb ook de B-finale op de 50 meter rugslag afgezegd omdat het anders teveel werd. Maar al met al motiveert dit me wel heel erg om door te gaan", besluit Groenhart.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Assen zwemmen Jari Groenhart
Deel dit artikel: