Sneeuw in de nacht, gladheid en witte wereld verwacht

Sneeuw in Drenthe
Er wordt een dun laagje sneeuw verwacht, dat maar kort blijft liggen © RTV Drenthe
Wie vanavond of vannacht de weg op gaat, doet er goed aan om rustig te rijden. De kans is namelijk groot dat de wegen glad zijn door natte sneeuw.
Het KNMI geeft daarom code geel af voor heel Oost-Nederland. Het zwaartepunt van de sneeuwval ligt tussen 22.00 uur en 03.00 uur.

Wakker worden in een witte wereld

De beste kansen op een tijdelijk witte wereld zijn voor Drenthe en Groningen, maar ook in Overijssel, Limburg, het oosten van Noord-Brabant en de oostelijke helft van Gelderland. Als het goed doorsneeuwt kan in deze delen van het land een sneeuwdek tot drie centimeter ontstaan.
Na een grotendeels droge dinsdag met behoorlijk wat zon valt er morgenavond opnieuw neerslag. In het noorden en oosten is opnieuw kans op natte sneeuw. Vooral in Drenthe, het oosten van Friesland en in Groningen kan de sneeuw opnieuw tijdelijk blijven liggen met een sneeuwdek van zo'n twee centimeter tot gevolg. Als het tot een sneeuwdekje komt, smelt dit woensdagochtend snel weg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.