Borger-Odoorn geeft buitensportverenigingen cadeautje in feestmaand

Sportverenigingen in de gemeente Borger-Odoorn hoeven deze maand en volgende maand geen huur te betalen. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in december en januari geen factuur te sturen naar verenigingen voor de huur van buitensportaccommodaties.

Ook binnensportvoorzieningen worden tegemoetgekomen. Zij betalen alleen voor de momenten wanneer er gebruik gemaakt wordt van de binnensportlocatie.

"Dit doen we op initiatief van de gemeente. Door de maatregelen gebeurt er momenteel na 17.00 uur niets meer op de sportvelden. Zo lang er niet gesport kan worden, hoeven verenigingen geen factuur te verwachten", zegt wethouder Niek Wind.

'Niet meer dan logisch'

Daarmee borduurt de gemeente voort op de regeling die al eerder getroffen werd in een - eveneens door corona - sportloze periode. "Wij verwachten dat verenigingen dit kunnen waarderen, dat bleek wel uit vorige keer dat we dit deden. In ons opzicht is deze actie niet meer dan logisch", verklaart de wethouder.

Halverwege januari maakt het college de balans op: "Dan gaan we kijken hoe het ervoor staat met de coronamaatregelen en of we deze regeling wellicht verlengen."

Deel dit artikel: