Provincie biedt in 2022 ruimte aan twee tankstations langs N34 bij Erm

brand oil n34 zuidlaren tankstation
Het tankstation bij Zuidlaren dat in maart sloot. Het was de laatste pomp langs de N34 © Google Streetview
De provincie Drenthe is van plan om in 2022 ruimte te bieden aan de komst van twee tankstations langs de N34, ter hoogte van Erm. De locaties, aan weerszijden van de weg, zullen verhuurd worden op basis van een inschrijving met nog op te stellen criteria.
Langs het Drentse deel van de N34 bevinden zich momenteel geen pompstations. In 2019 ruimden een tank van de Amigo en de Gulf bij Erm het veld vanwege de verdubbeling van dat deel van de weg.
In maart volgde de locatie bij Zuidlaren om mogelijke nadelige effecten op het aangrenzende drinkwatergebied te voorkomen. Sindsdien kunnen weggebruikers niet meer tanken aan een van de belangrijkste verkeersaders binnen de provincie.

Marktverkenning

De provincie liet al eerder weten werk te willen maken van de terugkeer van de tankstations bij Erm. "In het afgelopen jaar hebben we een marktverkenning gehouden", aldus woordvoerder Willemijn van Maanen. "Daaruit bleek voldoende belangstelling. Vandaar dat we nu een uitvraag voorbereiden."
Van Maanen verwacht dat die in het voorjaar in de markt wordt gezet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.