Eis: werk- en voorwaardelijke celstraf ex-militairen voor gooien carbidbom

Johan Willem Frisokazerne
De Johan Willem Frisokazerne in Assen © ANP
Tegen een ex-militair uit Koekange en een ex-militair uit Balkbrug eist het Openbaar Ministerie zo'n 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf. De twee gooiden een carbidbom in een slaapzaal in de kazerne in Assen.
Het Openbaar Ministerie eist tegen de man uit Koekange (19 jaar) 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden. Tegen de 20-jarige man uit Balkbrug ligt een eis van 240 uur werkstraf en 4 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Gehoorbeschadiging

Een paar soldaten die in de zaal waren toen de twee de carbidbom naar binnen gooiden, liepen gehoorbeschadiging op. De slachtoffers hebben ook een schadevergoeding geëist tegen de twee.
Dat de eis tegen de inwoner van Balkbrug hoger is, komt omdat hij een carbidbom naar binnen gooide die gevaarlijker was. De twee jonge ex-militairen zouden de bommen de zaal in de Johan Willem Frisokazerne hebben ingegooid als grap, maar wisten niet dat het zo hard zou zijn.
De uitspraak volgt 20 december.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.