Wat vind jij: Ik wil vooral een boosterprik om mijn QR-code te behouden om te reizen

internationale QR-Code
Hoe belangrijk is de nationale QR-code voor jou? © ANP/Koen van Weel
Vanaf 1 februari is het internationale vaccinatiecertificaat alleen nog geldig als iemand op tijd een boosterprik heeft gehad. Wie negen maanden na zijn laatste vaccinatie nog geen derde prik (of voor mensen die het Janssenvaccin kregen geen tweede prik) heeft gehaald, krijgt geen QR-code meer op basis van vaccinatie.
Daar zijn demissionair minister De Jonge zijn hij en zijn Europese collega's het gisteren in Brussel over eens geworden, meldt de NOS. Volgende week wordt formeel de knoop doorgehakt. Het is overigens ook mogelijk om een internationale QR-code te krijgen op basis van een negatieve test of een herstelbewijs.
De Europese Commissie wilde de nieuwe reisregels al per 10 januari in laten gaan. Nu dat hoogstwaarschijnlijk 1 februari wordt, hebben de lidstaten dus drie weken langer de tijd om boosterprikken te zetten. Nederland behoort tot de landen die het meest achterlopen met de boosters.
Volgens De Jonge is het digitaal coronacertificaat (dcc) "een goede manier om de grenzen open te houden" en daarom is het van belang dat de landen de geldigheid voor boosters afstemmen.

Wat vind jij?

Wil jij een boosterprik om beter beschermd te zijn tegen het coronavirus of maak je je daar niet zo druk om en vind je het vooral belangrijk dat je na 1 februari nog in het buitenland op vakantie kunt?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.