Bouw nieuw plein bij station Emmen-Zuid begint volgende maand

De bouw van het nieuwe stationsplein bij station Emmen-Zuid begint in de eerste week van januari. Het nieuwe voorplein wordt gebouwd aan de zuidzijde van het station en is nodig om een tweede spoor toegankelijk te maken.

Dat meldt ZO!34. Het tweede perron en een nieuw stuk spoor worden gerealiseerd zodat treinen uit beide richtingen elkaar straks kunnen passeren op het station. Daardoor wordt de dienstregeling tussen Emmen en Zwolle verbeterd en de reistijd verkort. De verdubbeling van het spoor wordt gedaan over een lengte van zeshonderd meter. ProRail is eerder al begonnen aan de verdubbeling van het spoor.

Aansluiting op huidige perron

Het nieuwe perron en het bijbehorende voorplein, worden verbonden met het huidige stationsterrein, door middel van trappen met een onderdoorgang. Verder krijgt het nieuwe perron onder meer een wachtruimte en fietsenstallingen.

Herinrichten van het stationsgebied

Om de aanleg van het plein aan de zuidzijde van het station mogelijk te maken, moet een deel van de omgeving opnieuw ingericht worden. Daarnaast gaat de gemeente in gesprek met bewoners van de Tortelduif en Sierduif, om te kijken hoe het spoortalud wordt aangepast. De wens is om dat talud in de omgeving te laten opgaan. Na overleg wil de gemeente daar in het voorjaar mee beginnen.

Alle werkzaamheden rondom Emmen-Zuid worden uitgevoerd door de gemeente Emmen, in opdracht van de provincie Drenthe. De provincie is ook de partij die het project financiert.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Arriva ProRail Station Emmen-Zuid
Deel dit artikel: