Aantal tips over brandstichting testlocatie Emmen loopt op naar zes

Bij de politie is nog een tip binnengekomen over de brandstichting bij de coronatestlocatie aan de Van Schaikweg in Emmen. Eind november besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de brand, wat vrijwel direct al een tip overleverde. Inmiddels heeft de politie zes tips gekregen.

Tijdens de uitzending werden camerabeelden vertoond van iemand die de brand sticht. Tot een aanhouding heeft dat tot nu toe niet geleid, laat de politie weten.

Boosterprik

Inmiddels is de Van Schaikweg weer volop in bedrijf, maar wordt nu ingezet als XXL-locatie voor de boosterprikken. Nog voor het eind van het jaar moeten alle zestigplussers in Nederland een boosterprik gehaald hebben. In januari volgen de jongere leeftijdsgroepen.

Om die reden houdt de testlocatie in de sporthal in de wijk Bargeres voorlopig de deuren nog open. Naar deze locatie werd na de brand al uitgeweken als tijdelijk alternatief. Nu de locatie aan de Van Schaikweg wordt gebruikt voor de boosterprikken, blijft Bargeres daarom voorlopig in bedrijf als testlocatie voor de GGD.

Geen huur

De verenigingen, die normaal gesproken gebruik maken van de sporthal in Bargeres, krijgen de mogelijkheid gebruik te maken van een andere sporthal elders in de gemeente. Als compensatie hoeven zij de gemeente daarvoor tot 1 april geen huur te betalen.

Sporthal Bargeres in Emmen (Rechten: Google Streetview)

Lees ook: