E&O veel te sterk voor hekkensluiter EHC

E&O tegen EHC
Peter Woelders bestookt het doel van EHC © René Posthuma/RTV Drenthe
HANDBAL - E&O weet weer wat winnen is. Nadat de laatste twee duels werden verloren, was het team van trainer Henrik Bergholt een maatje te groot voor hekkensluiter EHC. De thuisclub won eenvoudig met 29-20.
Door de overwinning blijft E&O een middenmoter in de eredivisie, met 13 punten uit 12 duels. Volgende week spelen de Emmenaren opnieuw thuis, Vlug en Lenig is dan de tegenstander.
E&O begon geconcentreerd aan de wedstrijd en nam direct een voorsprong. Via 3-0, kwam de ploeg op een 6-2 voorsprong. De gasten kwamen even terug tot drie doelpunten verschil, maar de verdediging stond goed en Michael Wennink en Daan Molenbroek scoorden voor rust beiden vier keer. Halverwege ging E&O rusten met een 16-10 voorsprong.

Niet in gevaar

Na rust kwam E&O snel op 17-10, maar daarna miste de thuisclub een aantal open kansen. Maar omdat ook de gasten uit Den Haag misten, kwam de voorsprong van E&O niet in gevaar, mede door goed keeperswerk van Tom Grouwe.
Uiteindelijk won de thuisclub het duel met 9 doelpunten verschil. Michael Wennink werd topscorer van de avond met negen treffers.