Hoofdklassers en ACV komen in januari niet in actie

Hoogeveen Alcides
Ook Hoogeveen en Alcides komen voorlopig niet in actie © RTV Drenthe/Florian van Velthoven
VOETBAL - ACV, Alcides, Hoogeveen, vv Emmen, HZVV en Noordscheschut komen ook in januari nog niet in actie. De KNVB heeft namelijk besloten dat de tweede en derde divisie en de hoofdklasse in januari nog niet meteen worden hervat.
De voetbalbond komt tot dat besluit omdat de coronamaatregelen nog gelden tot 14 januari. Veel clubs kunnen daardoor niet trainen omdat dat na 17.00 uur niet mag. Volgens de KNVB kunnen spelers zich onder die omstandigheden niet goed genoeg voorbereiden op wedstrijden vanaf 14 januari.
In het gunstigste scenario komen de teams in het weekend van 5 en 6 februari weer in actie, volgens de KNVB. Daarvoor zijn wel versoepelingen nodig die per 14 januari ingaan. De komende tijd gaat de bond aan de slag met scenario's voor het uitspelen van competities. Daarbij moet ook de nacompetitie mogelijk worden aangepast. De speeldagenkalender zal volgens de KNVB aangepast moeten worden omdat de competities inmiddels achterliggen op schema.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.