Fik tevreden over stage Aberdeen

VOETBAL - WKE-speler Robert Fik heeft een bevredigende stage achter de rug bij de Schotse club Aberdeen.
De algeheel topscorer van de hoofdklasse deed dit weekend twee trainingen mee met de nummer 3 uit de Premier League en bezocht zondag bovendien de kraker tussen Aberdeen en Glasgow Rangers. Aberdeen won dat duel trouwens en plaatste zich daarmee voor Europees voetbal volgend seizoen.
Kortom: het zou wel eens een prachtig wending kunnen worden in Robert Fiks' carriere. Ooit vergeten en verguisd na een mislukt avontuur bij FC Emmen. Maar vijf jaar WKE heeft de Drent goed gedaan en nu staat hij op de drempel van een Schots avontuur. Of de Drent een contract krijgt aangeboden is nog onduidelijk. Daarover wilde Fik maandagavond nog niets loslaten. Eerst - zo liet hij weten - wil hij rond de tafel zitten met WKE en dan vooral met Jan Oosting, de man die Robert Fik de laatste jaren min of meer heeft begeleid.
Bij Aberdeen stonden in het verleden verschillende Nederlanders onder contract, waaronder keeper Theo Snelders en spits Hans Gillhaus. Maar Fik kent ook nog een Drent die bij Aberdeen heeft gespeeld....

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.