IJs is goedgekeurd: vanavond eerste marathon op natuurijs in Noordlaren

In Noordlaren wordt vanavond de eerste marathon op natuurijs van dit jaar verreden. Willem Hut, competitieleider van de marathon van de KNSB, heeft vanmiddag net na 13.00 uur het ijs goedgekeurd.

"Er ligt een prima ijsvloer, we gaan er vanavond een mooie wedstrijd van maken. Heerlijk dat het weer kan", reageert Hut.

Live op website RTV Drenthe

De vrouwen starten vanavond om 19.00 uur. Zij rijden een wedstrijd over 80 ronden. De mannen volgen om 20.00 uur met een wedstrijd over 125 ronden. De wedstrijden worden live op de website van RTV Drenthe uitgezonden.

In verband met de lockdown, vanwege het coronavirus, is er geen publiek welkom bij de wedstrijd.

'Mooi kerstcadeau'

Marathonschaatser Kevin Hoekstra uit Bovensmilde staat zeker aan de start. "Ik heb vanmorgen met m'n vriendin al een rondje gefietst. Toen wist ik nog niet dat ik vanavond in Noordlaren aan de bak moest", reageert Hoekstra. "Maar ik vind het een mooi kerstcadeau."

Vanmiddag werd het ijs gemeten in Noordlaren:

Zesde keer

IJsvereniging De Hondsrug heeft voor de zesde keer de primeur van de eerste marathon op natuurijs. In 2002 voor het eerst. Ook in 2010, 2012 en 2013 hadden ze als eerste een ijsvloer klaar. En op 18 januari 2017 won Noordlaren de strijd voor het laatst.

Haaksbergen

Daarna was de ijsvereniging van Haaksbergen twee keer op rij de snelste. Opvallend is dat laatste drie edities bij de mannen allemaal werden gewonnen door Simon Schouten.

Veenoord

In het verleden ging de eer van 'de eerste marathon op natuurijs' veertien keer naar Veenoord. In 2006 voor het laatst.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
schaatsen marathonschaatsen Noordlaren
Deel dit artikel: