Tankstation met duurzame brandstoffen langs de A28 open

DCBEnergie langs de A28
Het duurzame tankstation ligt langs de A28 tegenover het TT Circuit © RTV Drenthe / Esmée Söllner
Op het nieuwe bedrijventerrein Assen-Zuid, naast de A28 en tegenover het TT Circuit Assen, kan duurzaam getankt worden. Sinds afgelopen weekend is de nieuwe DCBEnergy hub geopend. Volgend jaar komen er ook een parkeerplaats voor vrachtwagens en een paar horecazaken bij.
Naast de reguliere brandstoffen kunnen automobilisten bij DCBEnergy ook andere soorten tanken, zoals waterstof, LNG, HVO100 en AdBlue. Op dit moment zijn waterstof en LNG nog niet te krijgen. Wanneer die wel beschikbaar zijn, is nog niet bekend.

Truckparking en McDonalds

Op het terrein komt ook nog een parkeerplaats voor vrachtwagens met 22 plekken die beveiligd is met een hek, toegangscontrole en cameratoezicht. Deze is vanaf 31 maart in gebruik. Volgende maand begin de bouw van het horecagedeelte bij het tankstation. Daarin komen vestigingen van Starbucks, Burger King en McDonalds. De verwachting is dat dit in oktober of november volgend jaar klaar is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.