Documentaire op TV Drenthe: Anna's Tocht

Anna's Tocht
Documentaire Anna's Tocht © RTV Drenthe
Een trektocht van een kleine week door West-Drenthe en een stukje Friesland; een grote uitdaging voor de blinde Anna Kruithof (27) uit Ruinen, maar die gaat ze aan. In de documentaire Anna's Tocht zijn de voorbereidingen en de uiteindelijke trektocht te zien. TV Drenthe zendt hem vanavond uit.
Juni was de maand van de waarheid voor de Ruinense. Na zich maandenlang te hebben voorbereid, komt de amazone tijdens de tocht met haar haflinger Larousch zichzelf en haar beperkingen tegen. Anna vertrouwt vooral op haar navigatie en intuïtie, maar blijkt ondanks haar ambities toch soms afhankelijk te zijn van anderen.
De documentaire van Mirakel Film laat zien hoe ze tijdens de 150 kilometer lange tocht ontzettend kan genieten als ze de wind hoort of vers gemaaid gras ruikt, maar ook hoe ze tegenslagen te verwerken krijgt. Toch blijft Anna denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen.
De documentaire is om 17.28 uur de eerste keer te zien en wordt later op de avond meerdere keren herhaald.
Documentaire op TV Drenthe: Anna's tocht

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.