Zilver voor marathonschaatster Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht op NK

Irene Schouten juicht na het winnen voor Arianna Pruisscher (tweede) tijdens het NK marathonschaatsen dames op IJsbaan De Meent
Irene Schouten juicht na het winnen voor Arianna Pruisscher (tweede) tijdens het NK marathonschaatsen dames op IJsbaan De Meent © ANP/Vincent Jannink
MARATHONSCHAATSEN - Arianna Pruisscher uit Nieuw-Dordrecht pakte vandaag zilver op het NK marathonschaatsen in Alkmaar. Pruisscher moest Irene Schouten voor laten gaan.
Pruisscher, die tegenwoordig in Limburg woont, maakte deel uit van een kopgroep van tien vrouwen die één ronde voorsprong wist te pakken op het peloton. Ook Maaike Verweij uit Veenhuizen maakte deel uit van die kopgroep.
Schouten veroverde voor de zesde keer op rij de Nederlandse marathontitel op kunstijs. Daarmee heeft de schaatsster het nationale record op deze discipline alleen in handen gekregen. De legendarische Friezin Atje Keulen-Deelstra, die in 2013 overleed, behaalde vijf Nederlandse marathontitels op kunstijs.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.