Koelbloedig E&O meldt zich in top-5

E&O
E&O begroet de tegenstander © RTV Drenthe/Stijn Steenhuis
HANDBAL - Lang leek E&O vanmiddag op bezoek bij de opleidingsploeg van Bevo de slag in het linkerrijtje te verliezen, maar door een sterk slot hebben de Emmenaren toch twee punten in Panningen opgepikt: 29-31. Door de uitoverwinning meldt E&O zich in de top-5 van de eredivisie.
In de eerst helft liep E&O achter de feiten aan. Bij 17-13 klonk het rustsignaal in het voordeel van Bevo 2. Bij de thuisploeg is oud-keeper van Hurry-Up Sven Hemmes sinds de zomer van 2021 de hoofdtrainer.
Een 0-5 run bracht E&O terug in de partij. Emiel Wehkamp, vijf doelpunten, en topschutter Rick Wielage zorgden zelfs voor de eerste voorsprong van de groen-witten (19-22). Laatstgenoemde kwam vanmiddag in totaal tot elf goals.

Van 28-26 naar 28-29

In het slotkwartier kwam Bevo 2 weer bij (24-24). Even leek E&O bij 28-26 alsnog de boot in te gaan. Met één van zijn vijf treffers zorgde de pas 15-jarige rechteropbouwer Marek Skwarczynski weer voor de aansluiting.
Drie minuten voor het eind tekende de koelbloedige Michael Wennink voor de 28-28. Dertig tellen later prikte Wehkamp de 28-29 binnen. In balbezit raakte Bevo 2 de draad kwijt waardoor E&O na zestig minuten een klein feestje kon vieren.

Stijgen op de ranglijst

Door het resultaat stijgt de formatie van trainer/coach Henrik Bergholt op de ranglijst. E&O (zeventien punten) laat niet alleen Bevo 2 (veertien) achter zich, maar neemt de vijfde plaats van Hellas (zestien) over. De concurrent uit Den Haag gleed gisteravond verrassend uit over laagvlieger Havas.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.