Koelbloedig E&O meldt zich in top-5

HANDBAL - Lang leek E&O vanmiddag op bezoek bij de opleidingsploeg van Bevo de slag in het linkerrijtje te verliezen, maar door een sterk slot hebben de Emmenaren toch twee punten in Panningen opgepikt: 29-31. Door de uitoverwinning meldt E&O zich in de top-5 van de eredivisie.

In de eerst helft liep E&O achter de feiten aan. Bij 17-13 klonk het rustsignaal in het voordeel van Bevo 2. Bij de thuisploeg is oud-keeper van Hurry-Up Sven Hemmes sinds de zomer van 2021 de hoofdtrainer.

Een 0-5 run bracht E&O terug in de partij. Emiel Wehkamp, vijf doelpunten, en topschutter Rick Wielage zorgden zelfs voor de eerste voorsprong van de groen-witten (19-22). Laatstgenoemde kwam vanmiddag in totaal tot elf goals.

Van 28-26 naar 28-29

In het slotkwartier kwam Bevo 2 weer bij (24-24). Even leek E&O bij 28-26 alsnog de boot in te gaan. Met één van zijn vijf treffers zorgde de pas 15-jarige rechteropbouwer Marek Skwarczynski weer voor de aansluiting.

Drie minuten voor het eind tekende de koelbloedige Michael Wennink voor de 28-28. Dertig tellen later prikte Wehkamp de 28-29 binnen. In balbezit raakte Bevo 2 de draad kwijt waardoor E&O na zestig minuten een klein feestje kon vieren.

Stijgen op de ranglijst

Door het resultaat stijgt de formatie van trainer/coach Henrik Bergholt op de ranglijst. E&O (zeventien punten) laat niet alleen Bevo 2 (veertien) achter zich, maar neemt de vijfde plaats van Hellas (zestien) over. De concurrent uit Den Haag gleed gisteravond verrassend uit over laagvlieger Havas.

Meer over dit onderwerp:
Emmen Eredivisie Handbal E&O
Deel dit artikel: