Twee treffers Dost niet genoeg voor zege Club Brugge

Dost
Bas Dost juicht na zijn tweede treffer tegen Standard Luik © ANP / Belga Foto's / Jasper Jacobs
VOETBAL - Duur puntenverlies voor Club Brugge in de strijd om de koppositie in de Belgische Jupiler Pro League. Op bezoek bij laagvlieger Standard Luik werd het, ondanks twee goals van voormalig FC Emmen-spits Bas Dost 2-2.
Noa Lang dacht Club Brugge al vroeg op voorsprong te zetten na een schitterende aanval, maar zijn treffer werd geannuleerd. Kort daarop was het aan de andere kant wel raak via Mathieu Cafaro. Vijf minuten voor rust tekende Dost voor de gelijkmaker door al vallend een voorzet van Hans Vanaken binnen te knikken.
Direct na rust nam Luik weer de leiding via Renaud Emond, maar met een intikker trok Dost de stand binnen het uur weer gelijk. In de slotfase leek Brugge met een man minder nog te verliezen, maar een inzet van Niels Nkounkou werd van de lijn gekopt.
Club Brugge heeft nu zes punten achterstand op Union Sint-Gillis dat later dit weekend nog in actie komt.