Ole Romeny van NEC naar FC Emmen

Romeny
Ole Romeny maakt de overstap van NEC naar FC Emmen © ANP / Gerrit van Keulen
VOETBAL - Ole Romeny is de nieuwste aanwinst van FC Emmen. De 21-jarige aanvaller komt over van eredivisionist NEC Nijmegen, waar zijn contract aan het einde van dit seizoen zou aflopen. De geboren Nijmegenaar, die een contract tekent voor anderhalf jaar, was vanmiddag al op het stadion in Drenthe. Alleen de medische keuring staat een overgang nog in de weg.
Met de komst van Romeny troeft FC Emmen onder andere Roda JC en het Duitse Schalke 04 af, die eerder deze maand ook al werden genoemd als mogelijke opties. Daarna leek NEC de aanvaller toch te willen behouden, maar dat veranderde nadat de club gisteren Wilfried Bony binnen hengelde.

Güclü maakt goede indruk

De Drenten versterken zich mogelijk ook nog met Metehan Güclü. De 22-jarige Frans Turkse aanvaller staat tot 2023 onder contract bij Stade Rennais, dat uitkomt op het hoogste Franse niveau. Güclü speelde in de jeugd van Paris Saint-Germain, waar hij teamgenoot was van Emmenaren Arnaud Luzayadio en Azzeddine Toufiqui.
Güclü maakte een goede indruk op trainer Dick Lukkien. "Het is nog wel de vraag hoe snel hij inzetbaar is, want hij komt terug van een forse blessure. Toch verwacht ik dat dat niet al te lang zal duren", aldus de oefenmeester van de Drentse club.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.