FC Emmen moeizaam, maar verdiend, langs TOP Oss en boekt zesde zege op rij

El Azzouzi juicht met Veendorp
El Azzouzi juicht met Veendorp na de 3-1 tegen TOP Oss © Lute Kiers
VOETBAL - Het was een moeizame bevalling, maar niemand die er om maalde in De Oude Meerdijk. FC Emmen won voor de zesde keer op rij en door de 3-1 zege op TOP Oss heeft FC Emmen nu zes punten voorsprong op de naaste concurrent (ADO Den Haag) in de strijd om promotie.
Door de zege heeft FC Emmen 51 punten uit 24 duels. Dat zijn er vier minder dan koploper FC Volendam, vijf meer dan Jong Ajax en dus zes meer dan ADO Den Haag.

Vlak voor rust: 1-0

Na een matige eerste helft, met weliswaar veel balbezit maar nauwelijks kansen, kwam de Drentse club vlak voor rust op voorsprong. De bal kwam na een voorzet van Jasin-Amin Assehnoun, via het hoofd van Miguel Araujo, wat gelukkig voor de voeten van Jari Vlak die simpel binnen kon tikken: 1-0.
Even daarvoor kwamen de gasten bijna op voorsprong na een enorme fout van Miguel Araujo. De centrale verdediger verspeelde kinderlijk de bal, waarna Justin Mathieu uit kon halen. Doelpuntenmaker Vlak haalde die bal uiteindelijk van de lijn. Na die redding van Vlak had Emmen overigens wel twee grote kansen op de openingstreffer. Peter van Ooijen zag zijn inzet, na een goede vooractie van Kharchouch en Assehnoun, net naast gaan. Daarna was basisdebutant Ole Romeny nog dichtbij, maar zijn inzet belandde via TOP-doelman Alblas op de paal. Uit de corner die volgde scoorde Vlak uiteindelijk dan toch de verdiende openingsgoal.

Margharita met de gelijkmaker

Kort na rust kwam TOP Oss verrassend op gelijke hoogte. Een slechte kaats van Keziah Veendorp werd niet hersteld door Oussama El Azzouzi en tien seconden later lag de bal in het net. Jearl Margaritha stond volledig vrij en kreeg van Lion Kaak een niet te missen kans: 1-1.

Supporters op de banken

Gesteund door ongeveer 3.000 toeschouwers richtte de thuisploeg zich op en kwam via Reda Kharchouch op 2-1. De spits, die een moeizame avond kende, schoot fraai via de binnenkant van de paal raak. Daar ging overigens goed werk van een doorjagende Jeff Hardenveld aan vooraf. Hij bezorgde met een sliding de bal bij Kharchouch.
Zes minuten voor tijd viel de beslissing. Een corner van invaller Azzeddine Toufiqui werd hard, maar wel heel gemakkelijk (en vrijstaand) binnen gekopt door El Azzouzi: 3-1.

Koploper in de derde periode

FC Emmen schudt met zijn overwinning TOP Oss van zich af in de strijd om de derde periode. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden staat het fier aan kop. Jong PSV staat samen met FC Volendam tweede. Beiden met dertien punten.
Door de overwinning verstevigen de Drenten dus hun tweede plaats. Bovendien is het voor de Emmenaren nog altijd wachten op het resultaat van de wedstrijd tegen Helmond Sport. Laatstgenoemde kwam niet opdagen, maar het is de vraag wat de nationale voetbalbond met die wedstrijd gaan doen.