Sten (11) en Liz (9) uit Noord-Sleen verkopen zelfontworpen mondkaphaakjes

Sten en Liz
Sten (11) en Liz (9) uit Noord-Sleen © RTV Drenthe
Puzzels, kleine diertjes of handige haakjes voor aan je skihelm. Je kan het zo gek niet bedenken, of je kan het printen met een 3D-printer. Dat ontdekten Sten (11) en Liz (9) Kooistra uit Noord-Sleen ook.
"Rond oud en nieuw hadden wij corona, en toen kregen we een 3D-printer", vertelt Sten. "En toen hadden we bedacht om een bedrijfje te beginnen, met allemaal van dit soort diertjes."

Mondkaphaakjes voor de skihelm

Dat bedrijfje heet Wild_3d. Sten en Liz printen allerlei leuke diertjes uit, zetten er fotootjes van op Instagram (@wild_3d) en verkopen ze. Een deel van de opbrengst gaat naar WNF.
Inmiddels hebben ze hun bedrijf zelfs uitgebreid, met mondkaphaakjes voor aan de skihelm. "Mijn moeder ging op ski-vakantie en moest de hele tijd haar helm op en af doen vanwege het mondkapje. Dus toen hebben we bedacht om deze dingetjes te gaan printen."
Verhaal gaat verder onder de foto
3D prints
Enkele diertjes die uit de 3D-printer zijn gekomen © RTV Drenthe

Vaardigheden geleerd op FabLab

Sten ontwerpt de haakjes voor op de ski-helm helemaal zelf. Via google zoekt hij een plaatje, en die zet hij om in een design. In het programma past hij het design aan, net zo lang tot hij tevreden is.
Dat leerde Sten op het zogenoemde FabLab in Coevorden. Dat is een plek waar kinderen kennis kunnen maken met moderne technieken.

Brieven schrijven en bestellingen versturen

Liz richt zich, naast de foto's die ze op Instagram zet, vooral op de verzendingen. Ze schrijft de brieven en pakt de bestellingen mooi in.
En als je nou interesse hebt in zo'n diertje, of mondkaphaakje? "Dan moet je naar onze gmail: wild3dprint@gmail.com", weet ze. "Of je kunt ons een berichtje sturen op Instagram."
Zelfontworpen mondkaphaakjes voor de skihelm

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.