Slagman burgemeester in Westerveld

ASSEN - Tryntsje Slagman wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Westerveld. Ze is dinsdagmiddag door Commissaris van de Koningin Relus ter Beek beëdigd.
Die had haar ook voor de functie gevraagd. Over de redenen om Slagman te vragen wilde Ter Beek dinsdag niets zeggen.
PvdA-er Slagman is negen jaar burgemeester van Borger-Odoorn. Daarvoor was ze zes jaar burgemeester in de toenmalige gemeente Oosterhesselen en wethouder in Slochteren. Slagman volgt in Westerveld burgemeester Anne Meijer (VVD) op. Die heeft per 1 oktober eervol ontslag gekregen. Hij moest vertrekken als gevolg van de crisis rond het ontslag van een schooldirecteur in Darp. Slagman moet het vertrouwen tussen bevolking en politiek herstellen. Ze krijgt daar drie jaar de tijd voor. Na de verkiezingen in 2010 stapt ze op. Borger-Odoorn moet nu op zoek naar een nieuwe burgemeester. Slagman zal gedurende een maand beide functies combineren Op 4 oktober zit ze de gemeenteraad voor. De raad benoemt dan drie nieuwe wethouders.
Burgemeester Slagman is vereerd:
Politiek Westerveld is blij met de benoeming van Slagman. PvdA-fractiezoorzitter en fractievoorzitter Ruud Smeenk van oppositiepartij Gemeentebelangen:

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.