Joop Fiege: 'Handbalbond niet open minded'

HANDBAL - Joop Fiege is niet blij met de wijze waarop het NHV, het Nederlandse Handbalverbond, communiceert met de clubs die speelsters leveren aan de handbalacademie.
Het Nederlands Handbalverbond, de NHV, onderzoekt namelijk of het toptalenten van de handbalacademie in Arnhem kan onderbrengen in een nieuw te vormen eredivisieclub. Dat zou betekenen dat de speelsters van die academie, bij hun huidige club moeten vertrekken. Het idee is te vergelijken met de situatie in het volleybal, waar het vrouwenteam van Martinus tegenwoordig wordt gevormd door de nationale ploeg.
Het is niet voor het eerst dat de Handbalbond plannen heeft met het vrouwenhandbal. In 1997 werden speelsters zelfs helemaal uit de competitie gehaald om door alleen training successen te boeken op de grote toernooien. Die plannen luidden destijds de vrije val van de damestak bij handbalvereniging E&O, die in één keer liefst 8 speelsters kwijt raakten. Ook nu is E&O niet blij met de plannen, ook al zitten er slechts drie speelsters van E&O bij de handbalacademie. Volgens E&O-coach Joop Fiege is de bond niet 'open minded' en is het idee gewoon gedropt bij de clubs.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.