Aanhoudende Olympische droom voert Nys naar Gieten

MOUNTAINBIKEN - Sven Nys is aanstaande zondag één van de grootste publiekstrekkers van de 11e editie van de Hondsrug Classic in Gieten.
De Belg, die in 2005 wereldkampioen veldrijden werd, droomt al lange tijd van een ticket voor de Olympische Spelen in Peking. Maar omdat veldrijden geen Olympische discipline is, is hij zich meer gaan toeleggen op het mountainbiken. Ook in die discipline bleek Nys een groot talent, getuige de Belgische nationale titel deze zomer.
Uitgebreide testen wezen echter uit dat het lichaam van de Belg niet optimaal reageert op extreme temperaturen, zoals in Peking. En dus spatte de droom van Nys uiteen en zette hij de Spelen uit zijn hoofd. Maar een 16e plaats tijdens het wereldkampioenschap, afgelopen maand, bracht de Belg toch weer aan het twijfelen. En dus staat hij zondag aan de start in Gieten en heeft Bart Brentjens er een pittige concurrent bij. De Limburger won liefst zeven van de voorgaande tien edities van de Hondsrug Classic.
De organisatie verwacht zondag zo'n 1400 deelnemers aan de start. Overigens kunt u nog altijd meedoen aan de Hondsrug Classic. Aanmelden kan weliswaar niet meer via internet, maar de startbewijzen zijn zaterdagmiddag en zondagochtend tot tien uur te verkrijgen in de tent bij het parkoers in Gieten.
Om 12 uur zondag zal het startschot worden gegeven door de nieuwe burgemeester van Aa en Hunze, Eric van Oosterhout, die overigens zelf deelnemer is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.