Emmen Eagles naar tweede ronde

Daniel Johues
Daniel Johues
BASKETBAL - De Basketballers van de Emmen Eagles hebben zaterdagmiddag de tweede ronde van de nationale beker bereikt. De ploeg van coach Drew Henderson won in Emmen met 81 - 78 van Leiden II.
Het was voor het laatst dat Henderson over de Amerikanen Crough en Arlington kon beschikken. In de promotie-divisie mogen namelijk maximaal twee Amerikanen opgesteld worden en Emmen heeft er vier onder contract staan. Het duo vliegt volgende week terug naar de VS.
nb: Drie basketballers van Emmen Eagles en hun coach Drew Henderson zijn zondagmorgen gewond geraakt bij een ongeluk. Rond acht uur reden de vier Amerikanen op de A37 ter hoogte van Hollandscheveld. Door nog onbekende oorzaak verloor de chauffeur van de auto de macht over het stuur. De auto sloeg over de kop, raakte de pilaren van een viaduct en belandde totaal vernield in de vangrail. De basketballers zijn met lichte en zwaardere verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.