Aard besmetting blijft onbekend

HOOGEVEEN - Het zal niet duidelijk worden welke stof de besmetting maandag heeft veroorzaakt bij dierenwinkel AAC in Hoogeveen. Dat heeft burgemeester Urlings dinsdagavond om18.
30 uur op de laatste persconferentie bekendgemaakt. Volgens Urlings hebben de vele onderzoeken geen duidelijk resultaat opgeleverd.
Volgens Urlings lijkt het er op dat de patienten geen verdere medische gevolgen zullen ondervinden. Alle klachten zijn afgenomen en er zijn geen nieuwe gevallen bekend. De gemeente gaat zich nu concentreren op de nazorg voor de 25 die in het UMCG zijn opgenomen en anderen met klachten.
Bedrijven in de omgeving van de dierenwinkel hebben een brief gekregen dat er geen gevaar is. Wel blijft de noodverordening voor de winkel van kracht.
De gemeente Hoogeveen zet de informatievoorziening voort via de website.
Dinsdagavond konden mensen de persoonlijke bezittingen die ze in moesten leveren weer ophalen. Ook kan iedereen vandaag van 8 uur tot 20.00 uur terecht bij het pand van gemeentewerken aan de Vos van Steenwijklaan 75 in Hoogeveen om hun bezittingen op te halen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.