Fledderus begint vol vertrouwen aan pre-OKT

VOLLEYBAL - Het Nederlands team, met daarbij Riëtte Fledderus uit Dwingeloo, begint woensdagavond aan het pre-Olympisch Kwalificatie Toernooi.
Dat is een toernooi die het team moet winnen, om een ticket te veroveren voor het echte Olympisch Kwalificatietoernooi, dat in januari plaatsvindt. In Eindhoven begint Oranje vanavond tegen Tsjechië en daarna volgen de duels tegen Hongarije, Oekraïne en Azerbeidzjan. Tegenstanders die Nederland in principe allemaal moet kunnen verslaan. Vindt ook spelverdeelster Fledderus: 'Op papier zou je zeggen dat we gewoon sterker zijn, maar omdat het zo'n belangrijk toernooi is zal het zeker niet makkelijk worden. Bovendien is de favorietenrol geen fijne rol. Het is makkelijker om als underdog een toernooi in te gaan." De laatste weken had Nederland nog goede hoop op een wildcard voor de Worldcup in Japan. Dat toernooi wordt op dit moment gespeeld en daar zijn drie tickets voor de Spelen te verdienen. Maar niet Nederland, maar Polen en de Dominicaanse Republiek werden door de internationale bond uitgekozen. Een opmerkelijke keuze, omdat die voornamelijk gebaseerd is op geld en televisie-aandacht in die landen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.