PVV eist uitzetting ivm Vleddermoord

VLEDDER - De Partij voor de Vrijheid eist uitzetting van een Iraakse Koerd die 15 jaar geleden betrokken was bij een gruwelijke moord op zijn 37-jarige schoonmoeder in Vledder.
De vrouw zat in de asielopvang in Vledder en werd in 1992 door 4 mannen om het leven gebracht, omdat ze overspel zou hebben gepleegd. Het slachtoffer werd daarbij eerst op het hoofd geslagen en daarna in het bijzijn van haar toen 17- en 19-jarige dochters op de Vledderlanden bij Vledder op de weg gelegd en meerdere keren overreden. De Partij voor de Vrijheid heeft nu ontdekt dat 1 van de mannen, die 8 jaar cel kreeg vanwege zijn betrokkenheid bij de moord, nog steeds in ons land is terwijl hij geen verblijfsvergunning heeft. Hij kwam in 1997 na 5 jaar vervroegd vrij. Sindsdien heeft hij met succes, ondanks zijn illegale verblijf in ons land, een rechtenstudie gevolgd en is voorzitter van de Koerdische Culturele Vereniging in Friesland. PVV-kamerlid Sietse Fritsma eist daarom opheldering van staatssecretaris Albayrak. Volgens die partij had de moordenaar direct na zijn vrijlating als ongewenst persoon het land uitgezet moeten worden.
De advocaat van de Iraakse Koerd, van wie nu uitzetting wordt geëist was donderdag niet bereikbaar voor commentaar.
Eén van die dochters van het slachtoffer probeert nu alsnog haar ex-zwager het land uit te laten zetten uit boosheid dat de man hier ongestoord carrière maakt.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.